Cele doua seminare sunt programate sa inceapa in data de 31 Octombrie 2024, de la ora 10.00 si de la ora 13.30. Evenimentele se pot viziona LIVE apasand butoanele de mai jos la ora inceperii.
Seminarul Național Online “Digitalizarea în domeniul resurselor umane. Oportunități & Provocări” este organizat de Punctul Focal al Agenţiei Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă (EU OSHA) – România și Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Protecţia Muncii „Alexandru Darabont” (INCDPM) - București, în parteneriat cu Asociația Română pentru Securitate și Sănătate în Muncă (ARSSM).
Webinar-ul își propune să evidențieze oportunitățile și provocările legate de utilizarea digitalizării în domeniul resurselor umane, respectiv în companii din diverse sectoare de activitate, în cadrul Campaniei EU OSHA 2023 – 2025, „Securitatea și Sănătatea în Muncă în Era Digitală“, la nivel național.
Seminarul va debuta cu o prezentare a noilor forme de muncă generate de digitalizare, respectiv munca de la distanță și hibridă, în viziunea Agenției Europene, precum și evoluția acestora în perioada post pandemică.
Vom analiza, astfel, principalele beneficii și provocări ale digitalizării în domeniul mangementului resurselor umane din diverse sectoare de activitate (de ex., sectorul medical). Mai specific, vom încerca să identificăm aptitudinile/background-ul/abilitățile pe care trebuie să le aibă experții din domeniul HR pentru evaluarea/angajarea forței de muncă, în funcție de specificul activităților pe care trebuie să le îndeplinească viitorii angajați în cadul companiilor în care doresc să lucreze, precum și ce rol poate avea digitalizarea în optimizarea acestui proces.
Ne dorim, de asemneea, să explorăm în ce măsură digitalizarea poate contribui la identificarea celor mai adecvate abordări în vederea motivării și stabilizării forței de muncă în cadrul companiilor. Astfel, experții invitați în webinar vor încerca să demonstreze, cu exemple concrete, modul în care digitalizarea reprezintă concomitent in mijloc de optimizare în domeniul activității de HR dar și ce provocări apar odată cu aceasta.
Webinar-ul va fi urmat de proiecția filmului documentar „Perplexed Ants”, premiat de EU OSHA (HWFA/Healthy Workplace Film Award / 2023) precum și de o dezbatere liberă privind tematica complexă a filmului – prefigurarea noilor relații de muncă din secolul 21 prin prisma celei de-a doua Revoluții Industriale.
De asemenea, ne dorim ca seminarul să aibă un caracter interactiv, oferind participanților oportunitatea de a veni cu soluții/comentarii legate de tematica webinar-ului, respectiv managementul resurselor umane și digitalizarea, cu beneficiile și provocările acesteia pentru domeniul propus.
Vă mulțumim anticipat pentru interesul față de evenimentul nostru și sperăm că participarea Dvs. la acest webinar va constitui o experiență utilă în activitatea pe care o desfășurați!
Vă așteptăm la webinar joi, 31/10/2024, între orele 10:00 – 13:30, pe platforma ssm.ro!
Seminarul Național Online “A anticipat cea de-a doua Revoluție Industrială schimbările din piața muncii în secolul 21?” / Proiecția & Dezbaterea filmului documentar “Perplexed Ants” - HWFA 2023 este organizat de Punctul Focal al Agenţiei Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă (EU OSHA) – România și Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Protecţia Muncii „Alexandru Darabont” (INCDPM) - București, în parteneriat cu Asociația Română pentru Securitate și Sănătate în Muncă (ARSSM).
În cadrul evenimentului, va avea loc proiecția filmului documentar “Perplexed Ants” premiat de EU OSHA - HWFA 2023, pe care vi-l propunem într-o nouă abordare a temei schimbărilor majore de pe piața muncii determinate de dinamica contextului socio-economic din România și din lume, în general. Astfel, webinar-ul își propune să investigheze în ce măsură cea de-a doua Revoluție Industrială constituie premiza apariției noilor relații de muncă din secolul 21.
Filmul descrie colapsul industriei dintr-o mică regiune din sudul Europei ce afectează viețile bărbaților și femeilor care construiesc ambarcațiuni și avioane. Vom încerca astfel să investigăm modul în care situația socio-economică ce afectează această comunitate din mica regiune din sudul Europei de la finele celei de-a doua Revoluții Industriale anunță schimbările cruciale din domeniul relațiilor de muncă din secolul 21.
Ne propunem, de asemenea, să analizăm în ce măsură piața muncii din prezent este pregătită să facă față provocărilor induse de aceste noi forme de muncă având consecințe semnificative asupra vieții profesionale și personale a fiecăruia dintre noi. Mai specific, vom încerca să explorăm beneficiile și provocărilor pe care noua piață a muncii le aduce, cu efecte importante asupra sănătății noastre, a relațiilor sociale, asupra societății în ansamblu.
Vom încuraja audiența să participe activ la dezbaterea liberă ce va urma proiecției de film, cu ajutorul moderatorului precum și a unor teme de discuție pe care vi le propunem în acest scop.
Aspectele psihologice vor fi, de asemenea, evidențiate, concomitent cu o trecere în revistă a riscurilor noi și emergente asociate acestor noi forme de muncă.
Vă mulțumim anticipat pentru interesul față de evenimentul nostru, de această dată, într-o nouă abordare, și sperăm că participarea Dvs. la acest webinar va constitui o experiență utilă în activitatea pe care o desfășurați precum și o temă mai mult decât necesară de reflecție asupra lumii în care trăim!
Vă așteptăm la webinar joi, 31/10/2024, între orele 13:30 – 16:30, pe platforma ssm.ro !