EVENIMENTUL S-A INCHEIAT

Puteti vizualiza inregistrarea conferintei live si sa revedeti prezentarile speakerilor.

Te rugam sa intri in cont pentru a accesa materialele.

Eveniment organizat în parteneriat de:

DESPRE EVENIMENT

Organizatorii CNFMS - Conferința Națională de Farmacoeconomie și Management Sanitar vă invită să participați la o noua sesiune de evenimente marca "CNFMS Talks".


Cel de-al doilea webinar este organizat online în data de 14 Decembrie 2021, in intervalul orar 14:00-16:00, are ca temă "FACILITAREA IMPLEMENTĂRII PMB ÎN SPITALE - MANAGEMENTUL SCHIMBĂRII", fiind organizat de Health Events (SMARTFARM SRL) în parteneriat cu VIFOR PHARMA și având ca invitat pe Drd. ANDREA KAZAMER, manager de calitate în asistență medicală, auditor clinic, auditor de calitate. Doctorand în managementul riscurilor clinice


Participarea este GRATUITĂ, evenimentul adresându-se exclusiv profesioniștilor în domeniul sanitar și în special persoanelor cu funcție de conducere la nivelul spitalelor publice și private (manageri, directori, șefi secții/departamente chirurgicale/ATI/farmacie de spital etc).

Pentru a participa LIVE la eveniment este nevoie să vă înscrieți în platforma Conferinte.ro si să completați formularul de înscriere la eveniment. 


Toți participanții care completează formularul de înscriere vor primi certificatul de participare nominal, acces la resursele informative puse la dispoziție de lectori și datele de contact ale participanților care își doresc publicarea acestor informații.


Conform Ghidului de gestionare a sângelui pacientului în perioada perioperatorie publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 877 din 17 octombrie 2018 "pacienții cu anemie netratată sau deficit de fier, propuși pentru intervenții chirurgicale cu risc de sângerare, au un risc crescut de morbiditate și mortalitate postoperatorie. Administrarea de sânge (transfuzia) în aceste situații nu numai că nu constituie un tratament etiologic, dar poate fi asociată cu creșterea morbidității și reduce nejustificat resursele de componente sanguine umane pentru utilizare terapeutică. Încă din 2010, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a recomandat utilizarea judicioasă a produselor sanguine, introducerea unor soluții alternative la terapia transfuzională și implementarea programelor de gestionare a sângelui pacientului (PBM - Patient Blood Management). PBM este un concept proactiv, multidisciplinar, multimodal, centrat pe necesitățile pacientului, care include depistarea și tratamentul anemiei, optimizarea hemostazei, minimizarea pierderilor de sânge, utilizarea rațională a produselor de sânge și creșterea toleranței la anemie, în scopul îmbunătățirii prognosticului pacientului. În prezent, PBM reprezintă un nou standard de calitate și siguranță a îngrijirii pacientului." Mai multe detalii despre Gestionarea Sângelui Pacientului (PBM) puteți primi de la Vifor Pharma completând următorul formular: https://www.viforpharma.ro/opt-in


De curand, OMS a publicat - Policy Brief - “The Urgent Need to Implement Patient Blood Management”. Aceasta vine ca urmare a ultimului cadru de actiune - 2020 Action Framework to advance universal access to safe blood, unde PBM a fost inclus ca punct si obiectiv strategic numar 6.

 

Este prima dată când OMS face o declarație atât de puternică cu privire la importanța PBM și oferă o oportunitate excelentă de a lucra îndeaproape cu părțile interesate pentru a accelera în continuare implementarea PBM. Documentul va fi completat cu ghiduri de implementare mai detaliate în 2022-2023.

 

REZUMATUL DOCUMENTULUI

Policy Brief are ca scop:

  • conștientizarea cu privire la marea, dar mult subapreciată povară globală a deficitului de fier, a anemiei, a pierderii de sânge și a tulburărilor de sângerare;
  • constientizarea urgenței pentru ca entitățile din domeniul sănătății să implementeze PBM
  • dezvoltarea unei noi initiative Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), aceea de a crea ghiduri de implementare PBM care vor servi drept cadru de actiune pentru personalul din domeniul sănătății din toate statele membre;
  • semnaleaza Ministerele Sănătății, Serviciile de securitate socială, Departamentele de sănătate și factorii de decizie politică cu privire la această inițiativă globală și le invită să se pregătească și să încurajeze diseminarea și implementarea rapidă a PBM în jurisdicția lor;
  • coordonează aceste eforturi cu inițiativele existente referitoare la îmbunătățirea îngrijirii centrate pe pacient, siguranța pacientului și calitatea îngrijirii, inclusiv programele de îngrijire a mamei, prenatale și a copilului și de suplimente nutriționale;

Provocările anemiei și deficitului de fier sunt clar evidențiate


Rezumatul descrie principiile de bază ale PBM construite în jurul celor trei piloni:

  • Pilonul 1: Detectarea și gestionarea anemiei și a deficitului de fier
  • Pilonul 2: Minimizarea pierderilor de sânge și optimizarea coagulării
  • Pilonul 3: Valorificarea și optimizarea toleranței fiziologice specifice pacientului la anemie


Descrie beneficiile PBM, de la îmbunătățirea rezultatelor pacienților până la reducerea presiunii asupra rezervei limitate de sânge și reducerea costurilor de asistență medicală și abordează unele dintre provocările de implementare cu care se confruntă mulți dintre părțile interesate.

 


Agenda evenimentului

13:45

Accesul participanților pe platforma Conferinte.ro

14:10

Drd. Andrea Kazamer

Manager de calitate în asistență medicală, auditor clinic, auditor de calitate. Doctorand în managementul riscurilor clinice.

16:00

Concluzii & Închiderea evenimentului

Invitați

Drd. Andrea Kazamer

Manager de calitate în asistență medicală, auditor clinic, auditor de calitate. Doctorand în managementul riscurilor clinice.

Moderator

Marius Dumitrescu

Manager Conferinte.ro

Parteneri