Resurse puse la dispozitie de lectorii conferinței

Te rugam sa intri in cont pentru a accesa materialele.

Arhiva VIDEO CNFMS 2022

Te rugam sa intri in cont pentru a accesa materialele.

DESPRE EVENIMENT

Conferința Națională de Farmacoeconomie și Management Sanitar a ajuns la cea de-a IX-a ediție, fiind organizată în perioada 6-8 Octombrie 2022 la Hotel Piatra Mare, Poiana Brașov și online și reușind în acești ani să mobilizeze și să coaguleze principalii actori din sistemul sanitar, facilitând dialogul între părți. Evenimentul este organizat de către UMFST “George Emil Palade” din Târgu Mureș – Centrul de Cercetare pentru Politici de Sănătate și Managementși Asociația SURYAM, managementul evenimentului fiind asigurat de către Health Events. Parteneri profesionali: ISPOR Romania – Societatea Română de Farmacoeconomie. Parteneri instituționali: Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București.  Parteneri media: Revista Health si Conferinte.ro 


La eveniment participa peste 500 de directori din unități spitalicești și clinici medicale, reprezentanții instituțiilor implicate în elaborarea și implementarea politicilor de sănătate (CNAS, MS, ANMDM, etc.), companii producătoare și distribuitoare de medicamente, dispozitive și aparatură medicală, cadre didactice de la Universitățile de Medicină și Farmacie.Participarea națională și internațională a unor personalități importante din domeniu transformă această conferință într-un important eveniment și schimb de experiență, oferind posibilitatea comunicării cu reprezentanți ai celor mai importante instituții și companii din domeniul sanitar.


Ediția a 9-a a Conferinței Naționale de Farmacoeconomie și Management Sanitar se va desfășura din nou în format clasic, opțiunea prezentărilor on-line fiind utilizată doar în situații speciale.


Pentru ediția actuală am propus un program diversificat și ambițios care dorește să ofere răspuns la cele mai importante întrebări care apar continuu în sistemul nostru de sănătate în urma surprizelor oferite de mediul extern: pandemie, război, criză economică, hiperinflație …


Țările UE și implicit țările din regiunea ECE sunt expuse unor șocuri externe, cum ar fi pandemia Covid-19, consecințele războiului, criza economică, hiperinflație, migrația personalului medical, scădere demografică …, iar sistemele de sănătate trebuie să facă față tuturor acestor provocări.


Pe lângă această listă lungă de amenințări, țările din regiune mai au o problemă majoră: sistemul lor de sănătate trebuie să recupereze decalajul semnificativ față de țările dezvoltate a sistemului de sănătate: infrastructură, dotare, finanțare și, nu în ultimul rând, capacitate administrativă și management de sistem.


România se confruntă cu probleme similare cu țările foste socialiste devenite membre UE, așteptările cetățenilor fiind mari și în continuă creștere, atât față de decidenți, cât și față de furnizorii de servicii de sănătate și corpul medical.

Creșterea alocărilor financiare pentru sistemul de sănătate a fost mare, dar nevoile neacoperite parcă nu contenesc să scadă. Utilizarea eficientă a resurselor alocate poate a fost uitată pe plan secund, organizarea la nivel de sistem, dar și la nivel de furnizori, devenind din ce în ce mai importantă.


Obiectivele acestei ediții a CNFMS sunt legate de problemele actuale ale sistemului de sănătate, care se confruntă cu provocări din ce în ce mai multe, mari și variate.


CNFMS dorește să fie în continuare un forum de discuții profesionale despre problemele sistemului de sănătate, soluțiile posibile la acestea, CNFMS își asumă rolul de mediator pentru dezbateri profesionale și dialog între stakeholderii din sănătate.


CNFMS dorește să contribuie la creșterea capacității administrative a sistemului sanitar prin diseminarea cunoștințelor prin cursuri, analize și prezentări realizate de către experți, să asigure cadrul pentru dezbateri profesionale și științifice în domeniul farmacoeconomiei și managementului sanitar.


Obiectivul nostru este și mobilizarea și coagularea cadrelor didactice și doctoranzilor din sfera farmacoeconomiei, managementului sanitar și sănătății publice.


Pentru a facilita prezența specialiștilor din instituțiile publice și de învățământ, CNFMS va oferi posibilitatea participării gratuite a specialiștilor din instituțiile publice centrale implicați în elaborarea și implementarea politicilor de sănătate, contribuind astfel la dezvoltarea lor profesională. Vă așteptăm să contribuiți activ la prezentările și dezbaterile CNFMS 2022.

Eveniment organizat de